Під таким
гаслом пройшов підсумковий урок-проект з природознавства у 2 класі «Тварини і
рослини – символи України».
Діти мали унікальну можливість ознайомитися
з процесом видобутку меду, пройшовши шлях від будиночків бджіл до відкачування
продукції. З працею бджілок учні ознайомилися під час роботи над проектом,
переглядаючи відеозапис. А ось , як
виймаються соти з вуликів вміло показав
дідусь Ромчика Даньківа, Богдан Демко.Самі учні , під керівництвом І.П.
Гурського і М.В. Дуткевича, зіскрібали вощину і відкачували готову продукцію.
«На якість товарного меду впливають не
тільки природні особливості нектару, а й зрілість меду під час відбирання з
гнізда, технологічні та санітарні умови відкачування, обробки і зберігання. Вміст меду найкраще зберігається, коли від вулика до
споживача мед надходить у стільнику…» - цікаво розповідав п. Іван..
Діточки
переконалися на власному досвіді, що відкачування продукції із стільників — процес трудомісткий, він вимагає
застосування різного обладнання. Для одержання центрифугового меду виконують такі
основні операції: відбирання стільників з вулика, розпечатування комірок,
відкачування, очищення продукції.
Смакуючи солодку вощину,Олександра
Павлівна з своїми вихованцями повернулися до класу , а враження від побаченого,
почутого,випробуваного обговорювалися ще протягом цілого тижня.
Немає коментарів:
Дописати коментар