Борщ — більше, ніж їжа. 1 липня 2022 року український борщ внесли до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Росія привласнює все, навіть борщ. Саме з маленьких перемог на різних фронтах і складається велика спільна Перемога. А вона обов'язково буде!
Існує понад сім десятків рецептів борщу. На Чернігівщині готують борщ з грибними "вушками" і називають його "переяславським". На Житомирщині борщ має два різновиди: "поліський" — зі в'яленими в'юнами і грибами та "коростенський" — на сухофруктах. На Галичині в давнину борщ готували дуже рідким. Картоплю в нього не додавали, заправляли засмажкою. Щоб надати кислинки, присмачували вишневим або яблучним соком… А ми з вами навчимось сьогодні приготувати справжнісінький ДЕРЖІВСЬКИЙ (сусідоньки дозволили поділитись рецептом) борщ, сусіди його нпазивають Біґусом. Нашим гідом буде вчителька Щепаняк Олександра Павлівна та її друзі третьокласники.
Немає коментарів:
Дописати коментар